Kalandra Fül! - A második setlist

A rossz időre tekintettel melankolikus, bekuckózós, elgondolkozós estékre, sok szeretettel.

Ethnofil:Amarant /Fehér hang

Egyszerre népzene, jazz és finom elektronika, lüktetés és megnyugvás. Tehetséges magyar fiatalok, akik tökéletesen keverik a stílusokat. Sokszor hallgatós.

 

 

Árstíðir - Things You Said

Egy izlandi zenekar, ami nekem az év felfedezettje. A sok vonós miatt kicsit szomorkás, középkori hangulatú, de mégis vonzza a fület. Érdemes figyelni a dal felépítésére, zseniálisan fejezik be.

Margaret Island- Ringató

Különleges hangú énekesnő, zongoraszó, szép szöveg, engem megvettek ezzel a számmal.

Rájátszás: Ahol megszakad

Závada Péter versét dolgozta fel Egyedi Péter, az Óriás énekese, amit a Rájátszás során hallottam először. A témája az anya-gyerek kapcsolat, amihez megfelelő érzékenységgel nyúlt Egyedi.

Woodkid: I love you

Az Alt J után a Woodkid volt az a zenekar, aki a mai zenei palettában ennyire újat tudott nekem mutatni. A háttérben hallható zenekari kíséret miatt filmzenés, drámai hatású zene, komor, mégis csodaszép videóval.

Petruska András: Szent Gellért tér

Megunhatatlan. Ennyit tudok mondani Petruska számáról, akit a Dal című műsorból ismerhetnek sokan. Szimpatikus, egyszerű, van mondanivalója. Hajrá!

 

Tompos Kátya: Szerelem

Gyönyörű hangú színésznő/énekesnő versfeldolgozása, aki már Debrecenben a Víztoronyban is tartott koncertet. Mindig libabőr fut át rajtam, ha hallgatom ezt a dalt...

 

Chat Faker: Do diggity

Végül egy remek feldolgozás.

 

Ki gondolná, hogy ez az eredeti?! :)

 

A teljes lejátszási lista pedig itt található: 

https://www.youtube.com/playlist?list=PLxx8RqVcHLcifQ2AJlpbSojSqbBnDZlpD

 

Címkék: zene, setlist